The website uses cookies. By using this site, you agree to our use of cookies as described in the Privacy Policy.
I Agree
blank_error__heading
blank_error__body
Text direction?

ArkA applies color and large open spaces for montessori kindergarten in beijing

0
0
0

ArkA design has completed the beijing peninsula kindergarten in china, as the second project with peninsula education group, that aims to combine montessori learning techniques with architecture. the scheme intends to create a suitable and safe environment for the growth of children, allowing them to play and learn freely and happily.

ArkA applies color and large open spaces for montessori kindergarten in beijing

all images courtesy of ArkA design 

the original building was an open-plan office, with its entire program divided between 4 floors. ArkA‘s first design intervention was to transform the space according to the physical proportions of children. the project incorporates numerous small houses which provides the kids a sense of ownership and safety. the plan of the classroom resembles a simple house and the library is positioned in an open area with a tree planted in the centre, just like the main square of a rural town.

ArkA applies color and large open spaces for montessori kindergarten in beijing
staircase

corridors become a multifunctional open space to allow children to move around freely and play with others, also making it easy for teachers to supervise at the same time. some circulation spaces are expressed as fields for the kids to experience seasonal changes, while a big blue staircase connects every floor, resembling a canal. the staircase and the little houses are arranged to create the image of a village built along the river, bringing children closer to nature.

ArkA applies color and large open spaces for montessori kindergarten in beijing
multifunctional room

the montessori kindergarten intends to serve as a community where children and adults can engage in interactive learning experiences. meanwhile, an easy and safe design is applied to the doors so that younger kids can use them without worrying about sharp corners. the project by ArkA creates a space that facilitates independent learning through the establishment of free and open areas, and an overall playful and happy environment.

ArkA applies color and large open spaces for montessori kindergarten in beijing

corridor and classroom entrance

ArkA applies color and large open spaces for montessori kindergarten in beijing
the reading room below the staircase

ArkA applies color and large open spaces for montessori kindergarten in beijing

2nd-floor corridor

ArkA applies color and large open spaces for montessori kindergarten in beijing

library

ArkA applies color and large open spaces for montessori kindergarten in beijing

ArkA doors with special anti-pitching system

ArkA applies color and large open spaces for montessori kindergarten in beijing

classroom space

ArkA applies color and large open spaces for montessori kindergarten in beijing
bathrooms and kitchen with montessori dimensions for kids

ArkA applies color and large open spaces for montessori kindergarten in beijing

painting corner

ArkA applies color and large open spaces for montessori kindergarten in beijing
painting corner

project info:

project name: beijing peninsula kindergarten 

location: beijing, china

architect: ArkA design

design team: michele lanari, giada leo, yiyi, tony

project completed: 2017

area: 8000 sqm

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

edited by: lynne myers | designboom

ArkA Design
jan 17, 2019
0
0
0

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

cancel reply
LOG IN
comments policy
Measure
Measure
Related Notes
Get a free MyMarkup account to save this article and view it later on any device.
Create account

End User License Agreement

Summary | 7 Annotations
ArkA design has completed the beijing peninsula kindergarten in china
2019/01/29 01:15
the original building was an open-plan office, with its entire program divided between 4 floors.
2019/01/29 01:16
while a big blue staircase connects every floor, resembling a canal. the staircase and the little houses are arranged to create the image of a village built along the river,
2019/01/29 01:16
corridor and classroom entrance
2019/01/29 01:16
the reading room below the staircase
2019/01/29 01:16
ArkA doors with special anti-pitching system
2019/01/29 01:16
painting corner
2019/01/29 01:16